Aansprakelijkheid Verzekeringen

Een aansprakelijkheidsverzekering is de belangrijkste verzekering, die je in Nederland maar ook in de wereld minimaal zou moeten hebben. Wij van sluitreisverzekeringkorting.nl willen de informatie over deze verzekering met zoveel mogelijk (nieuwe) mensen delen, dat is de ook reden, dat wij deze opnemen bij de rubriek expat- en Schengen verzekeringen!

KLIK HIER voor het online aanvragen van een Aansprakelijkheidsverzekering.

Een aansprakelijkheidsverzekering dekt schade die je onbedoeld hebt veroorzaakt bij een ander en waarvoor je zelf aansprakelijk bent. Bijvoorbeeld: je laat een glas wijn over het tapijt van de buren vallen. Of je zoontje fietst per ongeluk een voetganger omver. De aansprakelijkheidsverzekering vergoedt de ontstane schade aan anderen.

Wie zijn meeverzekerd?

Je kunt deze verzekering voor jezelf afsluiten, maar ook voor een ander, zoals je partner en je kinderen. Kinderen moeten minderjarig zijn – in dit geval onder de 21 – en inwonend. Studerende kinderen mogen, ook als ze uitwonend zijn, worden meeverzekerd. Een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht. Maar voor een paar euro per maand kun je jezelf of een dierbare verzekeren tot een bedrag van maximaal 2,5 miljoen euro. Vergelijk nu!

Wat is verzekerd?

Een aansprakelijkheidsverzekering geldt voor schade waar je volgens de wet aansprakelijk voor bent. Hiermee wordt bedoeld: schade door onzorgvuldig handelen. Schade door opzet en schade door een groep vallen niet onder de dekking. Veroorzaak je schade aan je eigen spullen of die van andere gezinsleden? Ook dit valt niet onder de dekking.

KLIK HIER voor het online aanvragen van een Aansprakelijkheidsverzekering.