Caravan Verzekeringen  :

Een caravan is een grote aanschaf die u niet dagelijks doet. Natuurlijk zoekt u een caravan die qua indeling goed bij uw familiesituatie, smaak en budget past en die uw auto kan trekken. Een mooie caravan, waar u en uw geliefden nog jaren plezier van hebben.

Met een caravan bent u zo vrij als een vogel. U kunt gaan en staan waar u maar wilt.

Een goede Caravanverzekering is belangrijk voor u.

Nu met 10% doorlopende premie korting!

 

KLIK HIER voor het direct online aanvragen van een Caravan Verzekering.

 

8 tips voor het inpakken van je caravan

Wie met de caravan op vakantie gaat, wil natuurlijk optimaal gebruikmaken van het toegestane laadvermogen. Te zwaar beladen de weg op gaan is onveilig en je riskeert ook nog eens een boete. Bijkomend voordeel van lichter reizen is dat je brandstof bespaart. Daarom geven wij je acht nuttige tips om gewicht te besparen bij het inpakken van je caravan…

Alle beetjes helpen

De tips die we voor je hebben, zorgen niet allemaal voor evenveel gewichtsbesparing. Met een halfvolle watertank vertrekken scheelt al gauw tientallen kilo’s, terwijl lichter servies aanschaffen maar enkele kilo’s verschil maakt. Maar ook als je alleen kiest voor kleine besparingen zul je verschil merken. Niet alleen in gewicht, maar ook in ruimte..

1. Reservewiel

Mocht je genoeg plek in je kofferbak hebben, raden we je aan om het reservewiel van de caravan hierin te vervoeren. Hierdoor wordt je auto zwaarder, wat de balans tussen auto en caravan verbetert. Wie technisch goed onderlegd is, kan er ook voor kiezen om het reservewiel thuis te laten en in plaats daarvan een uitgebreide reparatieset mee te nemen. Op eigen risico uiteraard.

2. Water

Veel kampeerder vullen de watertank en het spoelreservoir van het toilet voor vertrek helemaal, maar heb je onderweg al dat water wel echt nodig? Op vrijwel alle campings kun je tegenwoordig schoon en vers water tappen. Door de tank dus minder vol te gooien als je gaat rijden, ben je al gauw een stuk lichter onderweg.

3. Gas

Ervaren kampeerders weten meestal wel hoeveel gas ze ongeveer verbruiken. Een fles thuislaten of leeg meenemen en pas ter plaatse vullen scheelt gewicht én ruimte. Verder gebruikt de vakantieganger naar warme oorden de gaskachel niet of nauwelijks. Een optie is om de kachel te demonteren en thuis op te bergen. Dit is echter geen gemakkelijke klus, laat dit bij twijfel dus altijd aan een garage over.

4. Eten en drinken

Nederlanders met een caravan gaan soms als een verkapte SRV-wagen op vakantie. Potten pindakaas, zakken aardappels, koffie en nog veel meer wordt ingeslagen en meegenomen. Met het ruime aanbod winkels in het buitenland is het echter niet meer nodig om alles mee te nemen van thuis. Eten en drinken op locatie kopen is ook leuk, want zo ontdek je nog eens nieuwe lekkernijen.

Producten waar je niet zeker van weet of ze te koop zijn in het land van bestemming, kun je natuurlijk altijd meenemen. Verder is een kleine noodvoorraad aan boord voor onderweg handig.

5. Pannen

Een trend in kampeerland op het gebied van koken is de handige, ‘opvouwbare’ pan gemaakt van siliconen. Deze pannen, vaak erg kleurrijk, zijn veel lichter dan traditionele pannen en nemen ook nog eens minder plek in beslag.

6. Toiletartikelen

Mocht je een weekend of een midweekje weggaan, dan heb je waarschijnlijk geen ‘normale’ verpakkingen van toiletartikelen nodig. Shampoo, gel en andere producten in reisformaat worden vaak geassocieerd met vliegreizen maar zijn zeker ook handig voor de kampeerder. Deze flesjes en potjes zijn erg klein, wegen haast niets, maar hebben toch genoeg inhoud voor een kortere vakantie.

7. Haringen en voortent

Wie een extra tentje of voortent meeneemt, heeft haringen nodig. Kies eens voor lichtgewicht haringen, bijvoorbeeld van aluminium. Deze zijn minstens zo sterk als stalen varianten maar stukken lichter. Verder kun je je afvragen of je de voortent wel gaat gebruikten. Zo niet, lekker thuislaten.

8. Fietsen

Niets fietst zo goed en vertrouwd als je eigen stalen ros. Toch bespaar je al snel zo’n 15 kilo per fiets die je thuis in de schuur laat staan. Tegenwoordig zijn er op veel campings of in drukke badplaatsen stadsfietsen, mountainbikes of zelfs e-bikes te huur, vaak tegen een schappelijke prijs.

KLIK HIER voor het direct online aanvragen van een Caravan Verzekering.