De 10 hoogtepunten van Australië :

Australië is enorm. In één reis kun je lang niet alles zien. Wat zijn de mooiste plekken en hoogtepunten die je echt niet mag missen? We selecteerden er 10, in willekeurige volgorde.

 

1. Fraser Island

Het grootste zandeiland ter wereld ligt voor de Australische oostkust en hoort bij de staat Queensland. Mangrovebossen, tropische regenwouden, eucalyptusbossen, duinlandschap en schitterende stranden: Fraser Island is een paradijselijke plek en staat sinds 1992 op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

 

2. Alice Springs

In de categorie Bucket List: de zonsopkomst of -ondergang boven de Australische Outback ervaren. Bijvoorbeeld vanuit een luchtballon… Het kan in Alice Springs, de legendarische pioniersstad in het hart van de outback, op 18 uur rijden vanaf zowel Darwin (noord) als Adelaide (zuid).  Alice Springs ligt middenin het ‘Rode Centrum’ van Australië’s Northern Territory, de streek beroemd om zijn roodkleurige zand en rotsen. Het is niet zozeer het stoffige stadje zelf, als vooral de roadtrip erheen en de iconische status ervan die het bijzonder maken.

 

3. Uluṟu (Ayers Rock)

Ook gelegen in het Northern Territory, een van de bekendste toeristische attracties van het land. Uluṟu of Ayers Rock is meer dan een reusachtige rotsformatie die het goed doet op foto’s. Voor de lokale Aborigines, de Anangu, is Uluṟu een belangrijke religieuze plaats, verbonden met hun mythologie, de Tjukurpa. Alle facetten van de rots hebben een bepaalde betekenis en zijn met elkaar verbonden, volgens de Aborigines.

 

4. Great Barrier Reef

Het grootste koraalrif ter wereld, zelfs zichtbaar vanuit de ruimte. Het Grote Barrièrerif strekt zich uit over meer dan 2.000 kilometer, langs de kust van Queensland. Het is een absoluut paradijs voor diepzeeduikers. Afreizen naar het Groot Barrièrerif kan via de grote kuststeden van Queensland: Cairns, Cooktown, Mission Beach (aanrader), Port Douglas en Townsville.

 

5. Sydney

Het beroemde Opera House, de iconische Sydney Harbour Bridge, de Sydney Tower, het legendarische Bondi Beach: hoogtepunten genoeg in de grootste en oudste stad in Australië. Maar het is vooral de relaxte vibe van Sydney die reizigers van jong tot oud al decennialang betovert.

 

6. Melbourne

De Australische stad Melbourne in de deelstaat Victoria, is bij uitstek zeer geschikt als beginpunt voor een reis door Australië. De stad werd omstreeks 1835 gesticht door kolonisten en is inmiddels uitgegroeid tot de multiculturele hoofdstad van het land. Melbourne leent zich uitstekend voor een dagje shoppen, een bezoek aan de Melbourne Zoo of de Royal Botanic Gardens. Maar ook qua architectuur heeft Melbourne het één en ander te bieden. Het Royal Exhibition Building, Eureka Tower of de Shrine of Remembrance zijn uitstekende voorbeelden van de diversiteit. Even bijkomen doe je vervolgens aan het heerlijke strand van Melbourne.

 

7. Whitsunday Islands

74 hagelwitte en prachtig begroeide eilanden, middenin het Great Barrier Reef van Australië, voor de tropische kust van Queensland. De eilanden van Whitsundays zijn fabuleus. Ga op een cruise, of nog beter per zeilboot, en ontdek de felgekleurde onderwaterwereld. Combineer je boottrip sowieso met een bezoekje aan Whitehaven Beach. Witter en tropischer dan dit zul je een strand niet gauw vinden. Dit strand van ongeveer 5 km lengte ligt aan de oostkant van Whitsunday Island.

 

8. Great Ocean Road

Australië iconische kustweg die erom schreeuwt bereden te worden! De Great Ocean Road vormt een van de mooiste kustroutes en roadtrips ter wereld. De weg is met zijn 240 kilometer niet eens zo heel lang. Echter: doe het vooral rustig aan, want je rijdt constant langs de mooiste stukken kustlijn. Vooral de gedeeltes tussen Lorne en Apollo Bay en Port Campbell en Peterborough, waar de bochtige weg je op enkele meters van de oceaan langs gapende kliffen en steile rotsen voert, zijn adembenemend. Hier liggen ook de beroemde ‘Twaalf Apostelen’.

 

9. Kakadu National Park

Australië op zijn groenst en natst: het Kakadu National Park, dichterbij Indonesië en Papoea Nieuw Guinea gelegen dan bij Sydney of Melbourne. Met moerassen vol mangroves, savannes, stukjes regenwoud, rotsplateaus en watervallen. Met pelikanen, kingfishers, roofvogels, kangoeroes en veel krokodillen.

 

En met een rijke Aboriginalcultuur en fraaie oude rotsschilderingen (Ubirr Rock!).

 

10. Lord Howe Island

Een schitterend afgelegen eiland van Australië, nog onontdekt door de massa (maar wel door UNESCO): Lord Howe Island. Lord Howe Island is een eco-paradijs van uitzonderlijke schoonheid met een enorme biodiversiteit, ook wel de ‘Galapagos van Australië’ genoemd. Je vindt er zeldzame collecties planten, vogels en zeeleven en een schitterend vulkanisch meets tropisch landschap vol spectaculaire uitzichtspunten. Lord Howe is één van slechts vier eilandengroepen die tot UNESCO Werelderfgoed zijn uitgeroepen.

Een Reisverzekering van Allianz Global Assistance direct online afsluiten :

Voorwaarden van de Allianz Global Assistance Verzekeringen in PDF :

Productwijzers Allianz Global Assistance :

Productwijzer Reis- en annuleringsverzekeringen

Productwijzer Pechhulpverzekering