Top 10 vakantiebestemmingen: hier reizen Nederlanders naartoe in 2019

Nu het einde van 2018 in zicht is, blikken we alvast terug op het reisjaar van Nederlanders. Waar vlogen we massaal heen in 2018? Welke bestemmingen waren het voordeligst en wat zijn nieuwe favorieten onder Nederlandse reizigers?

Egypte, Kenia en Georgië blijken het afgelopen jaar de drie ’nieuwe’ favoriete vakantiebestemmingen. Op het internet werd naar die landen veelvuldig gezocht.

Zowel Egypte als Kenia namen 171% in populariteit toe ten opzichte van 2017. Ook de populariteit van Georgië nam flink toe. Azië is goed vertegenwoordigd op de lijst van trend bestemmingen met Cambodja, Singapore en de Filipijnen als nieuwe favorieten.

Populair

De Thaise hoofdstad Bangkok is in 2018 de populairste bestemming onder Nederlanders met een gemiddelde prijs van 616 euro voor een retourvlucht. Daarnaast staat Denpasar, de hoofdstad van Bali, in de top 3 met gemiddeld 675 euro voor een retourticket.

Populaire bestemmingen die dichter bij huis liggen zijn Istanbul, Londen, Lissabon en de twee Spaanse steden Barcelona en Malaga. Ook is New York dit jaar een aantrekkelijke stedentrip bestemming door de gemiddeld lage prijzen voor een retourticket (377 euro).

Voordelige bestemmingen

Vliegtickets naar veel Europese steden waren dit jaar aantrekkelijk geprijsd voor Nederlanders. Wie graag een citytrip maakt, kon uit een flinke lijst met bestemmingen kiezen die gemiddeld tussen de 100 en 150 euro per retourticket kostten.

Een weekendje heen en weer naar Londen kon voor gemiddeld 85 euro en retour naar Milaan en Praag kon gemiddeld voor minder dan 120 euro.

Buiten Europa staan twee bestemmingen in Marokko in de top 3 van goedkoopste bestemmingen: zowel vliegtickets naar het levendige Marrakesh (254 euro) als het zonovergoten Casablanca (382 euro) waren dit jaar aantrekkelijk geprijsd.

Ontdekken

Voordat we aan 2019 beginnen is het interessant om te analyseren waar Nederlanders dit jaar naartoe zijn gevlogen. Terwijl bestemmingen als New York en Londen regelmatig in lijstjes met populaire bestemmingen staan, is het opvallend dat Nederlanders ook steeds meer van de wereld willen ontdekken gezien de populaire en trend bestemmingen in Azië en Afrika.

Top 10 trending landen wereldwijd in 2018: toename zoekacties vergeleken met afgelopen jaar (%)

1. Egypte 171%

2. Kenia 171%

3. Georgië 169%

4. Ghana 165%

5. Cambodja 161%

6. Chili 148%

7. Cyprus 148%

8. Filipijnen 130%

9. Curaçao 130%

10. Singapore 128%

Top 10 populairste steden wereldwijd 2018 (inclusief gemiddelde prijs retourvlucht)

1. Bangkok €616

2. Istanbul €230

3. Denpasar €675

4. New York €377

5. Londen €85

6. Lissabon €173

7. Barcelona €144

8. Malaga €191

9. Caïro €398

10. Los Angeles €511

Top 10 goedkoopste steden om naartoe te vliegen in 2018 (inclusief gemiddelde prijs retourvlucht)

Dichtbij

1. Londen €85

2. Milaan €115

3. Praag €117

4. Berlijn €122

5. Stockholm €127

6. Kopenhagen €128

7. Barcelona €144

8. Palma de Mallorca €144

9. Boedapest €149

10. Madrid €151

Verder weg

1. Marrakesh €254

2. New York €377

3. Cassablanca €382

4. San Francisco €390

5. Caïro €398

6. Dubai €427

7. Miami €484

8. Toronto €491

9. Johannesburg €550

10. Hong Kong €595

 

Doorlopende Reisverzekering

Het hele jaar door verzekerd voor al je reizen. 

 

Onze voordelen:

  • Keuzevrijheid: betaal nooit teveel
  • Wereldwijd eigen alarmcentrales
  • Gratis medisch advies en altijd in het Nederland
  • Jongerenkorting: voor jongeren tot 27 jaar
  • Ideale aanvulling: Doorlopende Annuleringsverzekering
  • Unieke extra services
*De vanaf prijs is SOS hulpverlening excl. extra’s

Al vanaf € 1,85 p.p. per maand*

Nu met 10% doorlopende korting op de premie.

De Doorlopende Reisverzekering van Allianz Global Assistance (voorheen Mondial Assistance) is ideaal als je regelmatig op reis gaat. Want met deze permanente reisverzekering verzeker je alleen wat echt nodig is. Zo bepaal je zelf waarvoor je wel en niet verzekerd bent. Precies de goede dekking, voor precies de juiste premie. Dat is het uitgangspunt van de Doorlopende Reisverzekering. Al vanaf € 1,85 p/m!

VOORDELEN :

Keuzevrijheid : Door jou op maat te maken

De vernieuwde Doorlopende Reisverzekering kent drie varianten: Budget, Comfort en Premium. De keuze voor de hoogte van de dekking bij ‘Bagage’ en ‘Medische kosten’ bepaalt de verzekeringsvariant. Met Budget is bagage bijvoorbeeld verzekerd tot max. € 1.500,-, met Comfort tot € 3.500,- en met Premium zelfs tot € 5.000,- per persoon per reis. Vervolgens kun je daar nog verschillende dekkingen en unieke services aan toevoegen. De dekking SOS hulpverlening vormt hierbij de basis. Ga je bijvoorbeeld op wintersport? Dan sluit je makkelijk de wintersportdekking af. 

Zo bepaal je helemaal zelf of je wel of niet een bepaalde dekking in je doorlopende reisverzekering afsluit. Op deze manier betaal je nooit teveel en heb je een doorlopende reisverzekering die helemaal past bij je manier van reizen! 

Eigen Alarmcentrale : Wereldwijd professionele hulp bij ziekte en ongeval

Allianz Global Assistance is ’s werelds grootste reisverzekeraar en hulpverlener. We hebben eigen alarmcentrales in 36 landen op alle continenten en een internationaal netwerk van 400.000 hulpverleners. Jaarlijks beoordelen onze eigen artsen wereldwijd de kwaliteit van de medische zorg en voorzieningen van ziekenhuizen, klinieken en op vliegvelden. Dat waarborgt snelle en kwalitatief goede hulpverlening. Allianz Global Assistance weet daardoor precies of een ziekenhuis wel of niet voldoet aan onze westerse standaarden. Waar je ook bent, als je belt met Allianz Global Assistance word je in het Nederlands geholpen. Altijd, 24 uur per dag, 7 dagen in de week. 

Gratis medisch advies en altijd in het Nederlands

Je bent op vakantie en voelt je niet lekker. Dan heb je wellicht behoefte aan medisch advies. Met een Doorlopende Reisverzekering ben je verzekerd van ondersteuning van de Reisarts van Allianz Global Assistance. En mocht het nodig zijn, dan kan hij je doorverwijzen naar de beste arts of het beste ziekenhuis in de buurt. Ook vóór je reis helpen we je graag: met professioneel inentingsadvies.

Schade online melden

Als je een schade hebt, dan wil je dat natuurlijk zo snel mogelijk na je reis weer terug ontvangen. Om je schade zo eerlijk mogelijk te behandelen kijkt Allianz Global Assistance altijd naar de situatie waarin de schade is ontstaan. Meld je schade online of met de post via een schade aangifteformulier.

Jongerenkorting : voor jongeren tot 27 jaar

Als enige reisverzekeraar biedt Allianz Global Assistance tot 15% korting op de totale premie van de Doorlopende Reisverzekering voor jongeren tot 27 jaar. Ook als je niet meer thuis woont, maar  vanwege je studie op kamers woont. Sluit je de Comfort of Premium variant af? Dan ontvang je 15% korting. Met de Budget variant ontvang je 10% korting. De korting geldt voor hoofdverzekerde < 27 jaar of hoofdverzekerde + partner zonder kinderen indien beiden < 27 jaar zijn. Voor kinderen op de polis van de ouders geldt geen jongerenkorting.

Ideale aanvulling : Doorlopende Annuleringsverzekering

Aanvullend op de Doorlopende Reisverzekering kun je de Doorlopende Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance afsluiten. Met de Doorlopende Annuleringsverzekering krijg je bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed, standaard tot maximaal  € 1.500,- p.p. per reis (maximaal € 7.500 per polis per jaar). Is de reissom hoger? Dan is het verstandig het verzekerd bedrag te verhogen tot € 3.000,- p.p. per reis (maximaal € 15.000 per polis per jaar). Moet je onverwachts de reis afbreken? Dan worden de kosten voor de niet gebruikte dagen vergoed. Met de Dubbel-Zekervariant speel je helemaal op safe. Moet je eerder huiswaarts, dan krijg je de volledige reissom terug, tot maximaal het verzekerde bedrag. Zelfs tot de voorlaatste dag van de vakantie. 

NIEUW per 1 maart 2018: Een Samengestelde reis is standaard onderdeel gedekt op de Doorlopende Annuleringsverzekering. Een samengestelde reis bestaat uit afzonderlijk geboekte onderdelen, zoals een vlucht, hotel en huurauto. Wordt er bij een samengestelde reis niet geannuleerd, maar maak je wel extra kosten om de reis in aangepaste vorm alsnog te kunnen maken, dan wordt het volgende vergoed: 

  • De noodzakelijke extra verblijfkosten (logies en maaltijden) voor maximaal vijf dagen tot € 75,- per persoon per dag
  • De noodzakelijke extra reiskosten tot € 500,- per persoon
  • De annuleringskosten van gemist vervoer en overige onderdelen van de reis tot € 500,- per persoon 

Dekking Terreuraanslagen & Natuurrampen

De dekking ‘Terreuraanslagen & natuurrampen’ kan in combinatie met de Doorlopende Annuleringsverzekering worden afgesloten. Vertrek je binnen een bepaalde periode na de gebeurtenis naar een gebied waar recent een aanslag of ramp heeft plaatsgevonden? Dan vergoeden wij de kosten van je reis. 

Unieke extra Service : alleen bij Allianz Global Assistance

Onderstaande services bieden nog meer zekerheid en beschermen kind(eren), bagage èn jou persoonlijk. Afhankelijk welke variant je van de Doorlopende Reisverzekering afsluit, zijn sommige services gratis. En anders kun je ze tegen een aantrekkelijke prijs extra bij je doorlopende reisverzekering bestellen. Allianz Global Assistance is de enige reisverzekeraar in Nederland die deze services bij haar Doorlopende Reisverzekering aanbiedt.

Kid Assistant
De nachtmerrie van elke ouder: kind kwijt. Het speciale polsbandje van Kid Assistant maakt het mogelijk dat ouders weer snel met hun kinderen worden herenigd. Op het polsbandje staat een gratis telefoonnummer en uniek ID, die gekoppeld is aan de contactgegevens van de ouders. Zo kunnen behulpzame ouderen die een kind hebben gevonden, eenvoudig en gratis in contact komen met de ouders.

Luggage Assistant
Koffer kwijt? Sleutels weg? Tas verloren? Met Luggage Assistant krijg je je spullen weer snel in handen. Vinders van verloren items bellen het alarmnummer op het label of de sticker en geven de unieke ID code door. Zo worden vinder en eigenaar met elkaar in contact gebracht. Samen met de vinder zorg je ervoor dat je de eigendommen weer terug krijgt. Bijvoorbeeld door het item zelf op te halen. Ook is het mogelijk om eens per jaar een koerier in te zetten. Door het gebruik van een unieke ID-code zijn adresgegevens op je eigendommen verleden tijd en dat is wel zo veilig.

Life Assistant
Het kan overal en altijd gebeuren: je krijgt een ongeval en bent niet meer aanspreekbaar. Dankzij Life Assistant weten hulpverleners wie je bent en welke hulp ze moeten of mogen geven.

SMS Assistant
Bij dreigend gevaar in het reisgebied word je razendsnel per sms gewaarschuwd.  

Prijzen Assistant Services icm Doorlopende Reisverzekering

  Budget Comfort Premium

SMS Assistant

 

 Gratis

 Gratis

 Gratis

 

Luggage Assistant

 

 

 

 € 12,95 per persoon p/j

Na eerste 
 jaar: € 8,95

Als de dekking ‘Bagage’ is afgesloten, dan heeft 1 persoon
recht op 1 jaar gratis Luggage Assistant.

Na eerste jaar € 8,95 per persoon p/j

Als de dekking ‘Bagage’ is afgesloten, dan heeft 1 persoon recht op gratis Luggage Assistant gedurende de gehele looptijd van de verzekering 

 

Kid Assistant

€ 9,95 per
 kind p/j

 Na eerste   
 jaar € 4,95  p/j

1 set gratis (als kind jonger dan
8 jaar is)

€ 9,95 voor iedere volgende set.

Na 1ste jaar
€ 4,95 per set p/j

1 set gratis (als kind jonger dan 8 jaar is)

gedurende gehele looptijd vd verzekering

€ 9,95 voor iedere volgende set

Na 1ste jaar € 4,95 per set p/j

Life Assistant

 

Gratis voor alle verzekerde op polis indien de dekking ‘Uitgebreide sportuitrusting’ is gekozen.