Top 10 Goedkoopste Vakantielanden in Europa :

Tegen de tijd dat het vakantie wordt is, er niets leuker dan een beetje rondneuzen op internet over welke bestemming het uiteindelijk zal gaan worden. Om die keuze een beetje makkelijker te maken, zetten we hierbij de top 10 goedkoopste vakantielanden in Europa op een rijtje.

10. Portugal

 

Portugal kan gerust een opvallend land in deze top 10 genoemd worden. Als enige Zuid-Europese land is Portugal dan ook een uniek alternatief voor de goedkopere Oost-Europese landen. Maar er is zeker een goede reden dat het land in deze lijst staat. Want Portugal behoort tot één van de armste landen van Europa. Het is dan ook niet vreemd dat sommige plaatsen behoorlijk vervallen zijn. Toch is er hier en daar nog de nodige grandeur uit vervlogen tijden te bespeuren. Zeker de steden Porto en Lissabon hebben veel te bieden voor de echte cultuurliefhebbers. Je kunt door deze steden struinen met op de achtergrond de karakteristieke Fado muziek dat, al dan niet live, uit de verschillende bars en restaurants schalt. Je zal echt verbaasd zijn door de prijzen van vele mooie accomodaties in Portugal. Maar Portugal heeft ook de nodige badplaatsen om te genieten van de heerlijke zon. De Algarve, dat zich helemaal in het zuiden bevindt, trekt de meeste toeristen. Of je je nu eerder aangetrokken voelt tot de kleine strandjes omgeven door rotsformaties of de kilometerslange zandstranden waar het meeste massatoerisme is, maakt niet uit. Portugal biedt dit allemaal.

9. Tsjechië

 

Velen hebben nog altijd het idee dat Tsjechië een arm Oostblokland is. Een plek in de top 10 van goedkoopste vakantielanden zal dan ook niemand verbazen. Toch is Tsjechië meer dan dat.  De stad biedt genoeg om je hele dagen te kunnen vermaken. Door de vele pleinen, historische gebouwen en musea is en een grote hoeveelheid aan cultuur te bewonderen. Maar het is ook een stad om heerlijk uit te kunnen gaan. Ook buiten de hoofdstad is er veel te beleven. De vele burchten en kastelen die in het landschap opdoemen, geven de toerist een uniek kijkje in de geschiedenis van het land. Tijdens de vakantie mag natuurlijk een dagje ontspannen met het wereldberoemde Tsjechische bier niet ontbreken.

8. Slowakije

Op 1 januari 1993 werd Tsjecho-Slowakije opgedeeld in twee landen: Tsjechië en Slowakije. Tsjechië is voor de toeristen sindsdien van beide landen het meest populair geweest. Maar Slowakije hoort er als vakantieland zeker niet voor onder te doen. Het biedt namelijk een grote diversiteit aan landschappen en historisch erfgoed. Vooral de bergachtige gebieden zijn populair onder de mensen die het land bezoeken. De uitzichten zijn dan ook adembenemend. Je zou er bijna rustig van worden. Maar om helemaal tot rust te komen, kun je ook een bezoek brengen aan een van de vele kuuroorden die het land rijk is.

7. Polen

Doordat veel Poolse arbeiders de afgelopen jaren hun heil in Nederland zoeken, heeft de bevolking niet altijd een even goed imago gekregen. Maar dat is niet terecht. De Poolse bevolking is juist zeer vriendelijk en dat maakt het aangenaam om in het land te zijn. Polen ademt een en al historie. Vooral de steden Krakow, Warschau en Gdansk zijn bijzonder om te bezoeken. Die laatste heeft naast een historisch centrum, waarbij de gebouwen soms dateren uit de dertiende eeuw, vlakbij ook nog een strand. Een ideale combinatie dus.

6. Hongarije

 

Als onderdeel van Oostenrijk-Hongarije was het land ooit een grootmacht. Maar met het uiteenvallen van deze eenheid in 1951 ging het bergafwaarts met Hongarije. Het onafhankelijke Hongarije was niet meer wat het geweest was. Toch heeft Hongarije voor de vakantieganger veel te bieden en dat wordt door een groeiend aantal toeristen ontdekt. Door het afwisselende landschap van bergen, het Balatonmeer en de verschillende steden valt er veel te verkennen. Daarnaast houden de Hongaren ook nog eens van lekker eten en drinken. Vooral de goulashsoep, de Hongaarse nationale schotel, mag daarbij niet ontbreken. Al zal de goedgevulde soep voor sommigen misschien wat wennen zijn.

5. Roemenië

Roemenië bezit een grote verscheidenheid aan culturen. De grootste groepen, naast de Roemenen, zijn de Hongaren, Duitsers en de Roma zigeuners. Al deze culturen nemen hun eigen tradities mee. Het land is daardoor rijk aan volkskunst en komt overal terug: in klederdrachten en tafelkleden maar ook in muziek en dans. Door de grote gebieden met ongerepte natuur, is Roemenië bij uitstek geschikt voor ontspannen wandel- en fietsvakanties. Maar ook hoofdstad Boekarest is de moeite waard. In de jaren tussen beide Wereldoorlogen werd het zelfs ‘klein Parijs’ genoemd. Maar die grandeur is er inmiddels helaas van af. Toch is het een stad in ontwikkeling en mag niet overgeslagen worden.

4. Litouwen

Nu zijn bovengenoemde Centraal- en Oost-Europese landen inmiddels bekende vakantielanden geworden, maar Litouwen zal bij de meesten niet bovenaan het lijstje staan. Toerisme is dan ook iets wat er nog in de kinderschoenen staat. Toch is er zeker het een en ander te beleven. Het gereconstrueerde kasteel van Trakai, de waterrijke omgeving en het plaatsje Trakai zelf zijn de grootste toeristische attracties van Litouwen. Maar ook de hoofdstad Vilnius, waarvan de binnenstad wordt beschermd door UNESCO, is met zijn oude kerken, gebouwen en natuurgebied een trekpleister.

3. Bulgarije

 

Bulgarije grenst in het oosten aan de Zwarte Zee. Het is niet verwonderlijk dat dit voor het toerisme interessant is. Door de vele hotels die bij het water is dit land dan ook zeker geschikt voor een strandvakantie. Ongeveer 70% van het toerisme in Bulgarije richt zich op deze kuststreek. Maar Bulgarije heeft meer te bieden dan dat. Er zijn veel monumenten uit verschillende historische periodes te vinden. Maar liefst 9 daarvan hebben een plek gekregen op de wereld erfgoed lijst van UNESCO. Hierbij gaat het niet alleen om oude tombes en kloosters. De lijst bevat ook de stad Nessebar, een stad uit de oudheid. Maar ook het Nationale Park Pirin en het rilageberge mogen op de UNESCO lijst en het verlanglijstje van iedere wandelaar niet ontbreken.

2. Macedonië

Macedonië maakt deel uit van de voormalige Joegoslavische Republiek en werd in 1991 onafhankelijk. Macedonië is een land in opkomst waardoor je als toerist nog het gevoel hebt dat de bevolking erg blij is dat je het land komt bezoeken. Deze vriendelijkheid en gastvrijheid maken een bezoek aan Macedonië onvergetelijk. Doordat het land nog niet overspoeld is door massa’s toeristen, heb je nog echt het gevoel dat je iets bijzonders aan het beleven bent. De stad Ohrid mag je niet overslaan als je in het land bent. In deze stad, die zich hoog op de oever van een meer bevindt, is een grote rijkdom aan monumenten uit het Byzantijnse Rijk te bewonderen.

1. Albanië

Op nummer 1 in deze top 10 van goedkoopste vakantielanden in Europa staat Albanië. Hoewel het grenst aan Griekenland, is het door het strenge communistische regime dat tot 1991 in het land heerste, lang niet zo toeristisch. Lange tijd werden toeristische activiteiten verboden door dictator Enver Hoxha. Nog steeds komen de meeste toeristen in het land uit Albanië zelf. Doordat de opkomst van het toerisme nog maar zo jong is, is de infrastructuur niet wat je bij een vakantieland mag verwachten. Maar misschien is dat ook juist wel de charme van het land. Albanië heeft een verscheidenheid aan toerisme te bieden. Het beschikt over een lange kustlijn voor de nodige zon en zee. Tevens beschikt Albanië over een groot cultureel en historisch erfgoed. Doordat het zich in vroeger tijden bevond tussen de twee grote beschavingen ter wereld, de Griekse en Romaanse, zijn daar overal de overblijfselen nog van terug te vinden. In Albanië waan je je daardoor soms de hele dag in een museum.

Een Reisverzekering van Allianz Global Assistance direct online afsluiten :

Voorwaarden van de Allianz Global Assistance Verzekeringen in PDF :

Productwijzers Allianz Global Assistance :

>Productwijzer Reis- en annuleringsverzekeringen

>Productwijzer Pechhulpverzekering

Verzekeringskaarten :

U kunt deze downloaden of printen via onderstaande links: