Verdragen van Schengen

De Verdragen van Schengen (gezamenlijk ook wel bekend als het Verdrag van Schengen) zijn overeenkomsten tussen een aantal Europese landen om het vrije verkeer van personen mogelijk te maken. Het grondgebied van deze landen vormt de Schengenzone. De verdragen zijn genoemd naar de plaats van ondertekening, het Luxemburgse dorp Schengen.

Vrij verkeer van personen

Burgers van de lidstaten die het verdrag hebben ondertekend hebben geen nodig om binnen de Schengenruimte te reizen. Met een visum voor eender welk Schengenland kan men vrij in de Schengenruimte reizen. Het standaard toeristenvisum (C-visum) is drie maanden geldig en dient te worden aangevraagd bij het land dat het hoofddoel van verblijf is (of, indien dat onbekend is, het land van eerste aankomst).

De politie van Schengenlanden mag tien kilometer over de grens van een ander Schengenland rijden. De politie van een Schengenland mag ook hoogstens 45 minuten zonder toestemming wapens dragen in een ander Schengenland.

Kom je uit een Schengenland hier werken en wonen of ga je van uit Nederland in een ander Schengenland werken en of wonen, dan zijn daar speciale Schengen Verzekeringen voor.

De Expat Verzekeringen van Expat & Co Zijn :

Bij Expat & Co International Mobility Insurance zijn wij gespecialiseerd in het ontwikkelen van op maat gemaakte verzekeringsoplossingen die u en uw gezin het allerbeste bieden op het gebied van gezondheidszorg, reisverzekeringen, levensverzekeringen, persoonlijke bescherming en meer.

Als verzekeraar bij uitstek voor expats, internationale pendelaars en internationale studenten zijn wij de enige onafhankelijke aanbieder van dit soort flexibele, op maat gemaakte verzekeringsoplossingen. Onze producten zijn ontworpen om met u te reizen, waar u ook bent.

Het is onze missie om ervoor te zorgen dat u wordt beschermd met hoogwaardige producten en professionele hulp wanneer u ver van huis bent. Onze producten zijn beschikbaar voor uzelf als individu, voor uw bedrijf en voor verzekeringsmakelaars.

We bieden enkele van de beste voorwaarden op de markt tegen concurrerende prijzen. Vergelijk ons beleid online of informeer hier naar uw persoonlijke, op maat gemaakte offerte.

Een Reisverzekering van Allianz Global Assistance direct online afsluiten :